5 verschillende houtsoorten tafel

Een houten tafel is in diverse houtsoorten te krijgen. De houtsoort bepaalt hoe de tafel eruit ziet, de kleur, nerven en structuur. Deze zijn per houtsoort verschillend. Een model houten tafel in de ene houtsoort ziet er vaak heel anders uit in een andere houtsoort.

Eiken en grenen veel gekozen houtsoorten voor tafels, maar naast deze soorten zijn er nog meer mogelijke houtsoorten.

5 verschillende houtsoorten tafel

Eiken:

Eiken is een goede harde houtsoort dat veel gebruikt wordt door tafels. Zo is eiken te krijgen met veel noesten maar ook heel rustig met vrijwel geen noesten. Iedereen kan dus vaak wel een keuze maken bij een eiken tafel. Ook is eiken gemakkelijk te kleuren met olie of lak. Hierdoor zijn vrijwel alle kleuren mogelijk, van wit tot zwart en grijs en van bruin tot geel en rood. Alles kan.

Bekijk hier onze eiken tafels

eiken houtsoorten tafel

Grenen:

Grenen is een goedkopere houtsoort dan eiken en wordt dus vaak aangeboden in tafels. Alleen is grenen ook zachter, hierdoor krijgt u sneller deukjes en beschadigen in een grenen tafel. Wij kiezen ervoor om tafels te verkopen die iets harder zijn en langer meegaan. Daarom hebben leveren wij geen tafels in grenen.

houtsoorten tafel

Noten:

Noten is een hele bijzondere houtsoort. Deze houtsoort is altijd bruin van kleur en heeft een vlammen structuur met duidelijke nerven. De noten soort die wij gebruiken voor onze tafels is Amerikaans noten. Omdat het een bijzondere houtsoort is, zijn de prijzen voor tafels in deze houtsoort altijd duurder dan eiken.

Bekijk hier onze noten tafels.

noten houtsoorten tafel

Maple:

Maple is een lichte kleur. Maple komt uit Canada en wordt ook wel esdoorn genoemd. Door de lichte kleur en fijne nerf structuur heeft maple een strakke Scandinavische uitstraling.

maple houtsoorten tafel

Kersen:

Kersen is een klassieke rode houtsoort. Veel meubels werden een tijd geleden standaard in kersen gemaakt. Nu wordt deze nog vaak gekozen voor de klassieke modellen tafels.

kersen tafel

Kortom, er zijn dus veel verschillende houtsoorten tafel. Elke houtsoort heeft zijn eigen eigenschappen en wij hopen dat u eruit bent om een keuze te kunnen maken voor uw toekomstige tafel. Mochten wij u daarbij kunnen helpen dan horen wij dit graag!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.