Eiken houten tafel behandelen olie

Eiken tafel olien

Eiken houten tafel behandelen olie

Een mooie nieuwe eiken tafel is vaak onbehandeld. Als je dit zo onbehandeld laat en gaat gebruiken om er op te eten, werken, huiswerk maken of spelletjes spelen, dan is de tafel hier niet tegen beschermt. Vlekken van water, wijn, thee, koffie etc kunnen dan in de tafel trekken en laten vlekken achter. Deze vlekken kunt u niet meer makkelijk uit de tafel halen.

eiken houten tafel behandelen olie

Om dit te voorkomen moet de tafel behandelt worden met olie of lak. Het verschil tussen olie en lak kunt u hier lezen.

Als er olie op de eiken houten tafel wordt aangebracht dan verzadigd deze olie het hout. Hierdoor is het hout aan de bovenkant afgesloten voor vuil en vlekken. Er kan dan niets meer in het hout trekken.

Door de olie laag blijft alles er op liggen. Hierdoor kun je het makkelijk van de tafel schoonmaken met een doekje.

Zelf tafel olien
Zelf thuis een tafel behandelen met olie

Olie is te kiezen in heel veel verschillende kleuren, van wit tot grijs, van rood tot zwart, bruin, alles is mogelijk. Wij hebben ongeveer 20 standaard kleuren olie, maar deze zijn ook nog te mengen. Zo kunt u zelf uw eigen kleur samen stellen. Bekijk hier alle standaard kleuren.

Olie is een product dat in het hout trekt. Na veel gebruik gaat deze laag op een gegeven moment slijten. Deze moet dan weer een keer opnieuw in de olie gezet worden om deze laag weer optimaal te maken. Dit hangt natuurlijk van het gebruik af, leef je er op met een groot gezien met 4 kinderen dan moet dit sneller dan als je maar met zijn 2-en bent. Bij intensief gebruik zal dit ongeveer na 3 of 4 jaar zijn, bij minder gebruik zo’n 6 – 7 jaar.

Je kunt zelf makkelijk zien. Als er op een gegeven moment de vlekken moeilijk uit te tafel gaan, je kleine krasjes hebt of echt slijtplekken dan is het nodig om de tafel opnieuw te oliën.

Wilt u zelf een eiken houten tafel behandelen olie dan kan dit goed. Het is niet moeilijk en kost u ongeveer een uurtje

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.