Tafel in de olie of lak?

Houten tafel kleuren

Tafel in de olie of lak?

Er zijn verschillende mogelijkheden om een tafel te behandelen om ervoor te zorgen dat er geen vieze vlekken of kringen in je tafel komen.

Veel tafels worden afwerkt met een ultra matte blanke lak. Dit is eigenlijk een onzichtbaar laag je op het hout. Je tafel blijft de mooie onbehandelde uitstraling van het hout.

De lak die wij gebruiken is eigenlijk ontwikkeld om houten vloeren te behandelen. Deze is dus geschikt om op te lopen, spelen en te rennen. Je tafel is hiermee dus super goed beschermt! De lak wordt aangebracht in 3 lagen en vormt een kunststoflaag op het hout.

Olie kleuren tafel

Olie wordt vaak op tafels gebruikt als je een specifieke kleur wenst. Bijvoorbeeld de zelfde kleur als je houtenvloer of als het deurtje van het keukenkastje of juist iets heel anders.
De olie die wij gebruiken is een 100% lijnzaad olie en is zonder oplosmiddel. Het voordeel hiervan is dat het goed is voor de natuur en dat je het maar in één laag hoeft aan te brengen. Je vult de poriën van het hout met olie, hierdoor kan er geen water of vuil in het hout trekken.

Wil je meer weten over tafel in de olie of lak? klik dan hier

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.