Home » Blog » 5 verschillende houtsoorten tafel

5 verschillende houtsoorten tafel

Een houten tafel is in diverse houtsoorten te krijgen. De houtsoort bepaalt de kleur, nerven en structuur van de tafel. Deze zijn per houtsoort verschillend. Een model houten tafel in de ene houtsoort ziet er vaak heel anders uit dan in een andere houtsoort.

Eiken en grenen veel gekozen houtsoorten voor tafels, maar naast deze soorten is er nog meer mogelijk.

Verschillende houtsoorten tafel

Eiken:

Eiken is een goede harde houtsoort dat veel gebruikt wordt voor tafels. Zo is eiken te krijgen met veel noesten maar ook heel rustig met vrijwel geen noesten. Iedereen kan dus vaak wel een keuze maken bij een eiken tafel. Ook is eiken makkelijk te kleuren met olie of lak. Hierdoor zijn vrijwel alle kleuren mogelijk, van wit tot zwart en grijs en van bruin tot geel en rood. Alles kan.

Bekijk hier onze modellen eiken tafels

eiken eettafel

Grenen:

Grenen is een goedkopere houtsoort dan eiken en wordt ook vaak aangeboden als tafel. Het is zachter dan eiken, hierdoor krijgt u sneller deukjes en beschadigen in een grenen tafel. Wij kiezen er daarom voor om onze tafels in eiken, noten, kersen of maple te verkopen.

houtsoorten tafel

Noten:

Noten is een hele bijzondere houtsoort. Deze houtsoort is altijd bruin van kleur en heeft een vlammen structuur met duidelijke nerven. Voor onze tafels gebruiken wij Amerikaans noten. Omdat het een bijzondere houtsoort is, zijn de prijzen voor tafels in deze houtsoort altijd duurder dan eiken.

noten houtsoorten tafel

Maple:

Maple heeft een lichte kleur. Deze houtsoort komt uit Canada en wordt ook wel esdoorn genoemd. Door de lichte kleur en fijne nervenstructuur heeft maple een strakke Scandinavische uitstraling.

Maple Tafel

Kersen:

Kersen is een klassieke rode houtsoort. Veel meubels werden een tijd geleden standaard in kersen gemaakt. Nu wordt deze nog vaak gekozen voor de klassieke modellen.

Angle kersen Tafel

Kortom, er zijn dus veel verschillende houtsoorten. Elke houtsoort heeft zijn eigen eigenschappen en heeft daarom een andere uitstraling.

Wij hopen dat u zo uw keuze kunt maken voor het kopen van uw nieuwe tafel. Mochten wij u daarbij kunnen helpen dan horen wij dit graag!