Home » Blog » Eiken houten eettafel

Eiken houten eettafel

eiken ovale tafel
Marlow eettafel

Eiken houten eettafel

Eiken hout is een hele fijn goede sterke en harde houtsoort om te gebruiken voor een eettafels.

Wij gebruiken Europees en Amerikaans eiken. Beide soorten groeien langzaam en hierdoor is het heel hard hout dat goed tegen een stootje kan.

Het eiken hout wordt ook veel gebruikt om te leggen als houten vloer en daar is al het heel fijn voor om te gebruiken. Dus zeker bij een eettafel waar je niet dagelijks op staat (ga ik vanuit 😅). Is het een hele fijne houtsoort.

Hierdoor kan je het goed gebruiken bij een gezin en kan het wel wat hebben!

Grenen en steigerhout

Een tijd geleden zag je veel eettafels van Grenen en steigerhout. Dit zijn soorten die veel zachter zijn en waar je veel sneller deuken en beschadigingen in ziet. Deze gaan veel minder lang mee en gaan na een korte tijd al slijten. Zeker bij een groot gezin.

Eiken hout is dus een veel beter optie om te kiezen. Dit blijft veel langer mooi en goed.

Het is natuurlijk ook niet zo dat in een eiken houten eettafel niets kan komen. Zelfs iets heel scherps of iets hards kan kan in een eiken houten tafel een kras geven. Dit is wel vaak makkelijk bij te werken en te schuren. Daarom is het altijd goed om te kiezen voor een massief eiken tafel. Dan kan je dit nog heel vaak doen.

Angle eettafel metalen poten
Eiken tafel Amberley

Modellen en Prijzen eiken eettafels:

In eiken houten eettafels leveren wij wel meer dan 20 modellen, in rechthoekige, ovale of ronde eettafels. 

Alle modellen kunt u hier vinden: Modellen eiken houten eettafels.

De standaard maten die wij leveren zijn: 

  • 160 x 95 x 78 cm
  • 180 x 95 x 78 cm
  • 200 x 95 x 78 cm
  • 220 x 100 x 78 cm
  • 240 x 100 x 78 cm
  • 260 x 100 x 78 cm
  • 280 x 100 x 78 cm
  • 300 x 100 x 78 cm

 

Mocht hier uw maat niet tussen zitten dan kunnen wij de tafel ook speciaal voor u op maat maken. Dit is wel altijd in overleg welke maat u wilt en of dat bij dat model ook mogelijk is. De levertijd van de tafels is dan circa 8 weken.

Kleuren eiken eettafel

Een eiken eettafel kan in meer dan 30 kleuren worden afgewerkt. Van white wash, naar grijze kleuren, van geel tot rood en van Bruin naar Zwart. Bijna alles kan!

Bij ons ontvangt u ook gratis een kleuren staal mee naar huis om te kijken welke kleur het beste bij uw interieur past.

Bekijk: Kleuren eiken eettafels

Proefplankjes maken houten tafel
Kleuren olie houten tafel
Uitzoeken houten tafel

Zelf blad uitkiezen

Elke eiken houten eettafel is anders en uniek. Hout is een natuurproduct dus geen één plank is hetzelfde. Het de boom aan de buitenkant van het bos gestaan dan is het anders van kleur dan binnen in een bos. Dit is het mooie van hout.

Elke eettafel is dus anders, daarom bieden wij de mogelijkheid om bij ons zelf het blad uit te zoeken in ons magazijn. Per model en maat hebben wij een aantal bladen liggen. Hieruit mag u dan zelf het mooiste blad uitkiezen.

Deze kunnen wij dan daarna in onze werkplaats voor u bewerken op kleur.

U bent van harte welkom om bij ons langs te komen. Dit kan zonder afspraak. Meer informatie over onze modellen kunt u hier vinden: modellen eiken eettafels