Home » Blog » Eiken houten tafel behandelen olie

Eiken houten tafel behandelen olie

Eiken tafel olien

Eiken houten tafel behandelen olie

Een mooie nieuwe eiken tafel is vaak onbehandeld. Als je dit zo onbehandeld laat en gaat gebruiken om er op te eten, werken, huiswerk maken of spelletjes spelen, dan is de tafel hier niet tegen beschermt. Vlekken zoals van water en wijn,  kunnen dan makkelijk in de tafel trekken en laten vlekken achter. Deze vlekken kunt u niet meer makkelijk uit de tafel halen.

eiken houten tafel behandelen olie

Om dit te voorkomen moet de tafel behandelt worden met olie of lak. Lees hier het verschil tussen olie en lak.

Als er olie op de eiken houten tafel wordt aangebracht dan verzadigd deze olie het hout. Hierdoor is het hout aan de bovenkant afgesloten voor vuil en vlekken. Er kan dan niets meer in het hout trekken. Door de olie laag blijft alles er op liggen. Hierdoor kun je de tafel makkelijk schoonmaken met een doekje.

Zelf tafel olien

Zelf thuis een tafel behandelen met olie

Olie is te kiezen in heel veel verschillende kleuren, van wit tot grijs, van rood tot zwart, bruin, alles is mogelijk. Wij hebben ongeveer 20 standaard kleuren olie. Bekijk hier alle standaard kleuren.

Olie is een product dat in het hout trekt. Na veel gebruik gaat deze laag op een gegeven moment slijten. De tafel moet dan weer opnieuw in de olie gezet worden. De tijd hiervoor, hangt natuurlijk af van het gebruik. Leef je op de tafel met een groot gezin dan moet dit sneller opnieuw behandeld worden, dan als je maar met zijn 2-en bent. Bij intensief gebruik zal dit ongeveer na 3 of 4 jaar zijn, bij minder intensief gebruik zo’n 6 à 7 jaar.

Het is makkelijk om zelf de tafel opnieuw met olie te behandelen. (Het is op eigen risico het schuren en aanbrengen van nieuwe afwerking en kleur. Het resultaat is altijd afhankelijk van hoe handig u bent, wat voor materialen u gebruikt en hoe de tafel eerst is afgewerkt. Test het altijd van te voren!)

Wilt u graag olie voor uw houten tafel kopen, dan kunt u bij ons langskomen in de showroom in Tiel of u kunt deze in onze webshop bestellen.