Home » Blog » Eiken eettafel – Amerikaans of Europees eiken?

Eiken eettafel – Amerikaans of Europees eiken?

Je bent op zoek naar een eiken eettafel, maar ziet door de verschillende soorten eiken de bomen door bos niet meer.

Tja… wat is het verschil? Komt Amerikaans eiken en Europees eiken van dezelfde boom? Nee!

Amerikaans eiken komt bij ons echt uit Amerika. De Amerikaanse eik is te herkennen aan zijn stam, deze is heel lang en recht. De Boom ontwikkeld pas een kruin op 10 meter hoogte. Bij Een Europees eik ontwikkelt de kruin eerder en de stam is kronkeliger. Hierdoor ziet het hout er ook iets anders uit als dit gekapt is in het bos en hebben Europees eiken en Amerikaans eiken tafels een andere uitstraling en structuur.

Ook kun je de twee verschillende bomen herkennen aan hun blad, Europees eiken blad is ronder en Amerikaans eiken blad is puntiger.

Eiken tafel; Amerikaans eiken

Amerikaans eiken blad

eiken tafel europees eiken

Europees eiken blad

Europees of Amerikaans eiken eettafel?

Bij Fairwood hebben wij onderscheid gemaakt in een eettafel met noesten dit noem je rustiek of een tafel met bijna geen noesten. Door de lange rechte stam bevat Amerikaans eiken veel minder noesten, hierdoor krijg je een strak tafelblad. De noesten zitten over het algemeen wat verder uit elkaar. Ook hebben wij voor onze Amerikaans eiken tafels gekozen voor een rustige kwaliteit. Hierdoor heeft deze tafels bijna geen noesten, af en toe een kleintje. Deze bladen zijn daarom rustig en strak.

Bij onze eiken eettafel van Europees eiken hebben wij gekozen voor rustieker hout. Deze kwaliteit heeft veel meer noesten en kleurverschillen. Hierdoor zijn deze tafels levendiger. De meeste gekozen soort bij ons is het Europees eiken.

Wilt u een levende tafel met noesten kies dan voor Europees eiken of wil je een rustige strakke tafel, kies dan voor Amerikaans eiken.

eiken eettafel kopen Brighton

Amerikaans eiken tafel

eiken rustieke eettafel

Europees eiken tafel

Kijk hier al onze modellen eettafels.