Home » Blog » Eiken tafel mat lakken

Eiken tafel mat lakken

Eiken tafel mat gelakt

Wat is er niet mooier dan een mat gelakte eiken tafel. De natuurlijke tekening van het hout is dan goed zichtbaar en het lijkt of er niets op de tafel is aangebracht. Je ziet goed de natuurlijke kleur, tekening en noesten van het hout. Het lijkt of de tafel net gemaakt is en zo licht en de natuurlijke eiken kleur heeft. Dus een eiken tafel mat lakken is een hele goede keuze.

Eiken tafel mat gelakt

Eiken tafel mat lakken

Wij werken met de matte lak, skylt. Deze lak is een hele harde project lak die geschikt is voor het afwerken van houten vloeren en meubelen. Dus ook eiken tafels.

De lak is vrijwel niet zichtbaar en geeft het blad een hele matte uitstraling. Het gaat dus niet glimmen. De lak is onzichtbaar en houdt dus ook de natuurlijke uitstraling van het eiken hout.

eettafel grantham vakkentafel

Kiest u een model tafel bij ons dan kunnen wij de tafel voor u afwerken met deze lak. In onze eigen werkplaats hebben wij een speciale lak cabine waar wij dit aanbrengen. De lak wordt altijd aangebracht in 3 lagen. Zo krijgt de tafel een hele harde slijtvaste laag.

De lak is heel makkelijk in onderhoud en alles wat er geknoeid wordt blijft op deze lak laag liggen. Hierdoor is de tafel ook heel onderhoudsvrij en makkelijk in gebruik.

Wilt u graag de lak bij ons los kopen en uw tafel hier zelf mee afwerken, dan kan dit ook. De skylt lak verkopen wij in onze webshop en in onze showroom.

(Het is  op eigen risico het schuren en aanbrengen van nieuwe afwerking en kleur. Het resultaat is altijd afhankelijk van hoe handig u bent, wat voor materialen u gebruikt en hoe de tafel eerst is afgewerkt. Test het altijd van te voren!)

Meer informatie over een tafel lakken kunt u hier vinden: Tafel afwerken met lak.

Eiken tafel mat gelakt

4 reacties op “Eiken tafel mat lakken”

 1. Dag, wij hebben al een eiken tafel gekocht, helaas ongelakt. Kunnen wij dit thuis ook zelf doen? En welke lakken hebben wij dan precies nodig. Ik heb doorgeklikt op jullie webshop, maar IL wordt er geen wijs uit. Groet, Joyce roescher

  1. Houten tafel kopen

   Beste Joyce,
   Ja u kunt goed de tafel zelf lakken. Wilt u de tafel transparant lakken dat de kleur vrijwel hetzelfde blijft als nu?
   Dan heeft u de skylt lak nodig, 1 liter verpakking.
   Mocht u eerst nog een kleur onder de lak willen dan heeft u de overlakbare olie nodig en daarna de skylt lak. In totaal moet u 3 lagen aanbrengen. Tussen de 2e en 3e laag moet u de tafel even licht glad schuren.

   Als u op de producten klikt, dan gaat u gelijk naar de pagina op de webshop.

   Mocht u nog vragen hebben dan kunt u ons ook altijd even mailen op info@fairwood.nl of bellen: 0344-640035.

   Met vriendelijke groet,
   Fairwood
   Laurine

 2. Ik heb een mooie eiken tafel maar helaas onbewerkt mede daardoor geeft water al een vlek. Er zit wel iets op maar beschermt niet de tafel.
  Zal smult lak voor mij een oplossing kunnen zijn.

  1. Houten tafel kopen

   Beste Wil,

   Ja dit zou zeker een goede oplossing zijn. Dit is een hele fijne harde lak.
   U moet wel eerst goed de tafel helemaal kaal schuren, voordat u deze weer kunt behandelen. Het product dat er nu op zit moet er echt goed af zijn.
   De lak kunt u ook in onze webshop kopen: http://www.fairwoodwebshop.nl

   Met vriendelijke groet,
   Fairwood BV Tiel
   Laurine Hoek

Reacties zijn gesloten.