Home » Blog » Eiken tafel witte poten

Eiken tafel witte poten

Kloostertafel met witte poten

eiken tafel witte poten

Eiken tafel witte poten

Wil je het net even iets anders doen dan standaard, kies er dan voor om de poten in een witte kleur af te werken. Het is dan mooi om het houten blad in een hout kleur af te werken. Het blad kan dan in veel verschillende kleuren worden afgewerkt met olie of lak.

Door te kiezen voor witte poten steekt de tafel mooi af bij de vloer.

Dit is ook een goede optie om te kiezen als je bijvoorbeeld een PVC of laminaat vloer hebt. Het is dan heel moeilijk om de tafel te laten matchen bij de echte eiken kleur van het hout. PVC en laminaat komen in de buurt bij hout, maar zijn toch net iets anders. Het risico dat als je dit wilt combineren is dat het net niet goed bij elkaar past. Dit is dan heel zonde..

Om dit te voorkomen is het goed om de poten in een afwijkende dekkende kleur te maken. Wit is dan een veel gekozen kleur. Verder zijn alle RAL kleuren mogelijk. Standaard kiezen wij voor Ral 9010, maar wilt u bijvoorbeeld ral 9001 of ral 9006 dan kan dat ook.

Houtstructuur zichtbaar bij eiken tafel witte poten

Door het hout dekkend te maken, blijf je wel iets de houtstructuur zien. Zeker noesten blijven zichtbaar. Dit is juiste het leuke van een houten tafel, want dan ziet iedereen dat je niet een goedkopere MDF tafel heeft gekocht.

De witte poten eiken tafel worden vaak gekozen bij een kloostertafel zoals Lindisfarne (klassieke bolpoot) of York (zie hierboven) of Herefordshire, maar ook bij strakkere modellen zoals Angle is het heel leuk om te kiezen.

eiken tafel witte poten

Bekijk hier al onze modellen tafels.