Home » Blog » Geoliede eettafel en allesreiniger

Geoliede eettafel en allesreiniger

U heeft net een nieuwe geoliede eettafel gekocht en u wilt deze goed onderhouden. Zodat u jarenlang plezier van de tafel heeft en deze mooi blijft. Normaal deed u dit altijd met allesreiniger, maar waarom kunt u dit beter niet doen?

Olie is een vet product dat in de eettafel trekt. Het verzadigd het hout en sluit het af, zodat er geen vlekken en vuil in de tafel kunnen trekken van rode wijn, water of vet.

Allesreinigers zijn ontvettend, ze zorgen ervoor dat de vette laag oplost.

Als u uw geoliede houten eettafel schoonmaakt met allesreiniger dan ontvet dit de tafel. Terwijl het juist de bedoeling is dat deze vet blijft.

Hierdoor gaat er elke keer een laagje van de olie af en lost de olie laag langzaam op.

Uiteindelijk zal de olie laag helemaal verdwijnen.

Hoe slechter en minder de olie laag wordt, hoe sneller er vlekken of vuil in de tafel trekken.

Uiteindelijk zal u dan de tafel moet schuren om de allesreinigers resten te verwijderen, waarnaar de tafel opnieuw in de olie gezet zal moeten worden.

geoliede eettafel schoonmaken

Waar kunt u wel het beste de geoliede eettafel mee schoonmaken?

De eettafel kan wel schoongemaakt worden met een speciale onderhoudszeep. Deze zeep is geschikt voor geoliede meubelen en vloeren. Deze zeep is een milde reiniger die vlekken schoonmaakt. Daarnaast laat het een beschermlaag achter die de tafel beschermt tegen vuil en vlekken.

2 reacties op “Geoliede eettafel en allesreiniger”

 1. Beste lezer,

  Ik heb al jaren een houten tafel die met lijnzaadolie wordt onderhouden. Ik heb het de laatste jaren wat verwaarloosd, de tafel is wat plakkerig soms. Ik wil de tafel een opknapbeurt geven. Wat raadt u mij aan te doen? Welke producten kan ik het best gebruiken?

  Alvast dank voor uw reactie.

  Hartelijke groet,
  Marijke Wigboldus
  Duivendrecht.

  1. Houten tafel kopen

   Beste Marijke,

   U kunt de tafel schoonmaken met de intensief reiniger en daarna te behandelen met de onderhoudsolie. Dan zult u zien dat deze weer helemaal mooi wordt.
   De producten hiervoor kunt u ook hier vinden: wwww.fairwoodwebshop.nl

   Met vriendelijke groet,
   Fairwood
   Laurine

Reacties zijn gesloten.