Home » Blog » Houten tafel schoonmaken, doe je zo!

Houten tafel schoonmaken, doe je zo!

Onderhoudsmiddelen houten tafel

Houten tafel schoonmaken

Je hebt na lang zoeken de perfecte tafel uitgekozen. Deze heb je nu een maand in huis staan, maar omdat je al diverse etentjes met vrienden hebt gehad, is deze vuil geworden. Hoe kan je het beste een houten tafel schoonmaken?

houten tafel schoonmaken

Bij het kopen van de tafel heb je een keuze gemaakt uit de afwerking, olie, lak of was. Bij deze afwerkingen hoort een speciaal schoonmaakmiddel.

Olie afwerking:

Bij olie ontvang je een speciale onderhoudszeep. Deze zeep meng je met water en je kan daar de tafel mee afnemen. Dit verwijdert vlekken en maakt de tafel weer schoon. Ook brengt deze zeep een extra beschermlaagje op de tafel aan, waardoor deze ook in de toekomst weer goed beschermt is tegen vlekken en vuil.

Naast deze zeep kun je de tafel ook schoonmaken met water.

Gebruik liever geen allesreinigers, want deze ontvetten. Olie is vet en elke keer als je de tafel schoonmaakt met allesreiniger lost de olie iets op en verdwijnt langzaam de laag. Hierdoor komen er weer sneller vlekken en vuil in de tafel.

Lak Afwerking:

Lak is een harde afsluitende laag en kan ook worden schoongemaakt met het bijbehorende product. Als u een tafel koopt dan ontvangt u vaak dit schoonmaakmiddel erbij. Dit middel verwijdert vlekken en maakt schoon. Ook kleine krasje worden met dit schoonmaakmiddel weer opgevuld.

Naast dit product is een gelakte tafel ook schoon te maken met alleen water.

Was afwerking:

Was is een moeilijkere afwerking waar u sneller water vlekken in krijgt. Ook dit kunt u schoonmaken met het bijbehorende schoonmaakproduct. Het is beter om deze tafel niet alleen met water schoon te maken want dit kan vlekken geven. Ook alles reinigers zal ik niet gebruiken, want dat lost de waslaag op. Ook wordt de tafel dan heel dof.

Hoe maak je de houten eettafel schoon?

Maak een klein sopje van 1 liter water met het bijbehorende schoonmaakmiddel.

Pak een schoon schoonmaakdoekje en neem de tafel hiermee af. Boen eventueel iets harder bij vlekken.

Laat de tafel drogen. Als deze droog is kunt u de tafel weer gebruiken.

Wij raden dit aan wekelijks te doen of vaker als de tafel vies is.

houten tafel schoonmaken