Home » Kleuren tafel » Gerookte tafel

Gerookte tafel

Gerookte tafel

gerookte tafel

Een extra bewerking voor de tafel is roken. Bij deze bewerking gaat de tafel in een speciale rookkamer met ammoniak. Door de dampen van de ammoniak kleurt de tafel grijs/bruin op. Daarna kan de tafel gelakt of geolied worden.

Door de tafel te roken zijn er nog meer mogelijkheden in kleuren. Zo kan de tafel na het roken nog afgewerkt worden met een matte lak. De tafel blijft dan heel mooi natuurlijk. Of de tafel kan behandeld worden met een olie, zoals bijvoorbeeld een witte olie. Deze witte olie trekt in de nerven van het hout waardoor de tafel een ‘geborsteld’ effect krijgt. Ook is het mooi om de tafel na het roken af te werken met een donkere olie. De tafel krijgt dan een heel donker en warm effect.

Door het roken komen ook de kleurverschillen van de tafel goed naar voren en kunt u lichtere banen in het hout zien (spint). Hierdoor krijgt de tafel een leuke geleefde en natuurlijke uitstraling.

In onze showroom hebben wij een grote wand met mogelijkheden van roken met olie of lak. Mocht de kleur die u wenst daar nog niet tussen zitten dan kunnen wij deze kleur speciaal voor u samenstellen en mengen. Het is dan fijn als u een plaatje heeft wat u precies mooi vindt.

Roken van een tafel is alleen mogelijk bij een eiken tafel. Door speciale inhoudsstoffen in eiken kleurt de tafel donker/grijzer. Kiest u een noten of maple tafel dan is het niet mogelijk om deze te roken. De kleur zal na het rookproces niet veranderen van kleur en heeft dus geen effect.

Extra kosten voor gerookte tafel :

De tafel moet na het rokken nog wel gelakt of geolied worden. De kosten voor deze afwerkingen kunt u vinden bij deze afwerkingen.

Licht of donker roken    € 60,50

*prijs is inclusief BTW