Home » Kleuren tafel » Tafel olie afwerking

Tafel olie afwerking

Tafel olie afwerking

tafel olie afwerking

Olie afwerking wordt veel gebruikt als bescherming voor een tafel. De olie wordt in de tafel geboend. De poriën van het hout vullen zich dan met olie en het hout is dan goed verzadigd.

Olie moet na het aanbrengen 36 uur drogen. Door in contact te komen met zuurstof wordt de olie heel hard en vormt het een harde slijtvaste laag.

Olie heeft altijd een matte uitstraling en zal daarom nooit glimmend zijn. Wilt u liever een iets glimmende tafel dan kunt u beter kiezen voor een gelakte tafel.

Het voordeel van olie is dat de tafel plaatselijk bijgewerkt kan worden, bij bijvoorbeeld een kras of beschadiging.  Dit is gemakkelijk zelf te doen. De tafel moet dan licht worden opgeschuurd en kan daarna met olie worden bijgewerkt. Het nadeel bij olie is alleen dat het iets minder hard is dan lak. Dus u zult dan iets sneller deze kras of beschadiging zien dan bij een lak afwerking. 

Een geoliede tafel is schoon te maken en te onderhouden met een speciale zeep. In deze zeep zitten kokosvetten die een extra beschermlaag op de tafel aanbrengen. Deze zeep maakt dus de tafel schoon en beschermt deze ook gelijk. De nieuwe vlekken komen dan niet op de olie, maar op deze zeeplaag. Hierdoor kunt u de vlekken later ook weer makkelijker schoonmaken.

Bij olie zijn er heel veel keuzes in kleuren. Wij hebben 20 standaard kleuren en deze kleuren kunnen ook allemaal nog gemengd worden met elkaar in onze showroom. Dus zo kiest u helemaal uw eigen kleur!

Welke standaard kleuren hebben wij:

Olie kleuren houten tafel

Dit zijn al onze standaard kleuren, mocht de kleur hier nog niet tussen zitten en gaan wij samen met u, een kleur op maat mengen. Dit doen wij in onze speciale olie hoek in onze showroom.

De kleuren zijn ook los bij ons te koop in onze webshop.

Tafel olie afwerking:

Extra kosten:

Fairwood Bio-oil    € 54,23   (kleur naar keuze)

Optioneel: Tafel geolied bij Fairwood  € 60,50

Onderhoudszeep om schoon te maken € 12,95

Totale kosten (kant en klaar geolied)   € 127,68

Levertijd en bezorgen:

  • levertijd circa 2 tot 3 weken
  • Prijs is inclusief BTW
  • bezorgkosten kunt u bij ons aanvragen
  • U kunt ook zelf de olie aanbrengen, hiermee bespaart u kosten!

Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen van deze afwerking?

Stuur dan een mail naar info@fairwood.nl

  • welk model u wenst
  • welke afwerking (olie, lak, dekkend, roken)
  • welke maat
  • uw gegevens, mail, adres, plaats