Home » Blog » Landelijke robuuste eettafel

Landelijke robuuste eettafel

Kloostertafel eiken blank gelakt

Landelijke robuuste eettafel

Eettafels zijn er in veel verschillende soorten en maten. Zo zijn er hele strakke en moderne eettafels, maar ook heel landelijke rustieke modellen.

Wij hebben een aantal modellen landelijke robuuste eettafels. Deze worden gemaakt van Europees eiken hout. Dit hout heeft noesten en kleurverschillen. Hierdoor is de tafel heel levendig en robuust. Ze worden ook wel kloostertafels genoemd.

Naast de soort eiken hout, zijn de tafels ook geschraapt en hebben ze groeven in het blad. Het schrapen haalt heel mooi de nerf tekening naar voren en de groeven zorgen voor het stoere uiterlijk.

Modellen

Wij leveren wel 4 modellen landelijke robuuste eettafels. Deze eettafels leveren wij in vaste maten: 160 t/m 300 cm (om de 20 cm, dus 180, 200 etc). Deze maten zijn uit voorraad leverbaar. Mocht uw maat hier niet bij zitten dan kunnen wij de eettafel ook op maat voor u laten maken. De levertijd van de tafel is dan alleen wel 8 weken.

De modellen verschillen in het soort poot. Zo hebben wij een hele landelijke klassieke bolpoot, model Lindisfarne, die vooral bekend staat als het klooster model. Daarnaast een iets strakkere variant, model Durham. Een kloostertafel met een H-poot, model Herefordshire en een strak model, model York. 

Meestal hebben de landelijke robuuste kloostertafels een houten poot, alleen ons model Herefordshire is ook leverbaar met metalen poten. Dit maakt deze tafel iets stoerder.

(Klik op de foto voor meer informatie over dat model robuuste landelijke eettafel)

Kloostertafel Lindisfarne witte poten
Kloostertafel Lindisfarne
Kloostertafel eiken durham
Kloostertafel Durham
eiken tafel herefordshire
Kloostertafel Herefordshire
York kloostertafel
Kloostertafel York

Kleuren kloostertafels

Al onze kloostertafels zijn nog onbehandeld. U kunt dan zelf kiezen in welke kleur u ze afgewerkt wilt hebben. Zo kun je kiezen voor een lichte kleur, maar een donkere of grijze kleur is ook heel mooi bij één van deze modellen.

Ook is het mogelijk om de poot in een andere kleur te laten afwerken door ons. Een veel gekozen kleur is wit, maar ook grijs of zwart is mogelijk.

Bij ons ontvangt u een gratis kleur staal mee naar huis, zodat u een goede keuze kunt maken en kan laten passen bij de rest van uw interieur.

Hiervoor kunt bij u langskomen. Hier vindt u onze adres en openingstijden.

Proefplankjes maken houten tafel