Home » Blog » Mangohout of eiken houten eettafel?

Mangohout of eiken houten eettafel?

Steeds meer woonwinkels bieden eettafels in ‘Mangohout aan”. Wat is het precies en waarom maken wij onze eettafels niet van Mangohout. Het is beter om te kiezen voor een eiken houten tafel. Lees hier waarom!

Mangohout

Echt ‘Mango hout’ is afkomstig van een Mangoboom. Deze is vrijwel niet of nauwelijks te vinden.

Maar hoe kan het dan dat woonwinkels veel eettafels en meubelen aanbieden in Mango hout?

De term Mangohout is een verzonnen naam voor vele meubels uit het verre oosten en Azië. D samenstelling van het hout is een mix van houtsoorten uit lokale bossen. Het kan erg mooi zijn, maar het is zeker geen of niet altijd mango hout.

Daarnaast is het vaak niet te controleren of het uit goed beheerde bossen komt, zeker niet in de streken van Indonesië en de binnenlanden van Zuidoost-Azie. Daarom hebben wij besloten hier geen meubels van de leveren.  Wij vinden het belangrijk dat dit uit goed beheerde bossen komt, waar gekapt wordt onder goed toezicht.

Ook is het vaak een zachtere houtsoort, waar ook sneller beschadigingen en deuken in voor komen.

 

Mango Hout eettafel en meubelen
Eiken kloostertafel Durham

Eiken houten eettafel

Het is beter om te kiezen voor een eiken houten eettafel of meubelen. Eiken hout is harder, dus geeft minder snel beschadigingen of deuken. Het gaat dus langer mee.

Daarnaast zijn er meer kleur mogelijkheden met eiken. Meer dan 30 standaard kleuren die wij ook nog allemaal kunnen mengen.

Daarnaast is het toezicht op het eiken hout veel beter. Het hout komt gewoon uit Europa, dus dat scheelt veel transportkosten, verschepings- en milieukosten. Ook weten wij dan zeker dat het goed beheerde bossen komt en dat dit onder de juiste omstandigheden is gekapt. Daarnaast zijn de arbeidsomstandigheden beter. 

Daarom is onze voorkeur voor eiken houten meubelen, of anders Noten, Maple of Kersen en niet te kiezen voor Mangohout.

Hier kunt u al onze eettafels vinden in eiken, Noten, Kersen en Maple. Ook bent u van harte welkom in onze showroom om alles te bekijken!