Home » Blog » Mooie houtsoorten eettafel

Mooie houtsoorten eettafel

Ben je op zoek naar een mooie houten eettafel, dan is er tegenwoordig heel veel mogelijk. Veel houtsoorten, maten, kleuren etc. Wat zijn nu mooie houtsoorten voor een eettafel en wat kun je nu het beste kiezen?

Veel gekozen houtsoorten voor een eettafel zijn eiken of grenen. Eiken is een hele mooie harde houtsoort, waar veel mee mogelijk is. Grenen is een houtsoort dat wat minder geschikt is, omdat het zachter is. Je ziet dan veel sneller beschadigingen en dutsen in het hout. Hieronder beschrijven wij een aantal mooie houtsoorten die ook handig en praktisch zijn!

Meng samen kleuren tafel

Eiken

Eiken is bij ons de meest verkochte houtsoort voor een eettafel. Eiken hout is hard en wordt ook veel gebruikt voor houten vloeren. Je ziet niet snel deuken en beschadigingen. Het kan dus wel tegen een stootje.

Daarnaast heeft eiken ook meer voordelen. Eiken is te kiezen in verschillende kwaliteiten. Zo kan je kiezen voor een hele rustieke tafel met noesten en kleurverschillen, een echte leeftafel. Of juist een hele strakke moderne eiken tafel met weinig noesten. Eiken is dus te gebruiken in veel verschillende interieurs!

Ook is eiken in wel meer dan 30 kleuren af te werken. Zo kun je kiezen voor een white wash kleur, maar ook een hele warme, grijze of zwarte kleur. Eiken is de enige houtsoort waar dit bij kan! Andere houtsoorten kies je meer voor de kleur en die zijn minder aan te passen.

Bekijk hier alle eiken eettafels: eiken eettafel

eettafel u poten chester

Noten

Tegenwoordig wordt noten hout steeds meer gekozen voor een houten eettafel. Noten heeft een hele sjieke en klassieke uitstraling. 

Noten hout is bruin van kleur en heeft hele mooie nerf tekening. 

Deze houtsoort kies je wel echt voor de kleur. Zo blijft het altijd een bruine kleur. Je kan wel kiezen voor een lichtere of donkerdere afwerking voor de eettafel.

Noten is wel een duurdere houtsoort, zo krijg je echt iets unieks en bijzonders.

Bekijk hier alle noten tafel: noten eettafel

Maple

Wil je echt een mooie houtsoort voor een eettafel dan kun je ook kiezen voor Maple. Maple komt uit Canada en heeft een hele fijne nerf tekening. Het is een hele rustige houtsoort.

Je ziet het weinig dus het is echt een bijzondere soort voor een eettafel! Dat je het weinig ziet, vinden wij juist leuk en bijzonder! Sommige dingen moeten speciaal blijven.

Maple wordt altijd licht afgewerkt. Je kan kiezen voor een lichtere witte kleur, of juist een warme naturel kleur.

Bekijk hier de eettafels in maple: maple eettafel

Maple eettafel Angle