Home » Blog » Onbehandelde eiken tafel schoonmaken

Onbehandelde eiken tafel schoonmaken

Zwarte vlek in tafel

Wilt u een onbehandelde eiken tafel schoonmaken?

Wat kunt u het beste doen om vlekken en vuil te verwijderen van een onbehandelde eiken eettafel? En hoe kunt u het beste de tafel beschermen? Om in de toekomst nieuwe vlekken te voorkomen.

onbehandelde eiken tafel schoonmaken

Bij een onbehandelde eettafel is er geen olie, lak of was op de eettafel aangebracht. Hierdoor is het hout niet verzadigd met een product. Door een olie of lak aan te brengen op de tafel, wordt hout afgesloten en blijft water of andere vloeistoffen op deze laag liggen. Er kan niets in de tafel trekken.

Bij een onbehandeld eiken tafel, trekken alle vlekken van water, wijn, en olie in de tafel. Zeker bij houtsoorten zoals teak en grenen.

Het is dan niet mogelijk om met een sopje de tafel schoon te maken om de kringen en vlekken te verwijderen. Het water van het sopje zal dan ook direct in de tafel trekken. Het hout heeft open poriën en alles trekt hier in.

Wilt u uw onbehandelde eiken tafel schoonmaken?

Dan raden wij aan om de tafel op te schuren. Hierdoor haalt u het bovenste laagje van de tafel af en komt u weer op het kale hout.

Het is dan verstandig om de tafel te bewerken met een olie of lak. Hierdoor is de tafel verzadigd en kunnen er geen andere vloeistoffen zoals water in de tafel trekken. De tafel is daarna gemakkelijk schoon te maken!

Bij olie, lak of was zijn er verschillende onderhoudsmiddelen die horen bij deze afwerking. Hierdoor heeft u de optimale bescherming voor uw tafel en heeft u niet snel last van kringen of vlekken. Deze onderhoudsmiddelen kunt u vinden onze webshop. Al onze producten voor houten vloeren zijn ook te gebruiken voor houten meubelen.

Wilt u graag weten welke afwerking voor uw tafel het beste geschikt is; olie of lak, lees dan verder op Tafel in de olie of lak? Hierbij kunt u veel verschillende kleuren kiezen, van white wash tot grijze kleuren, van warm rood tot donker zwart. Vrijwel alle kleuren zijn mogelijk. Bekijk hier al onze kleuren voor de eiken eettafels.

Is uw tafel te erg beschadigd of vol met vlekken, dan is het verstandig om de tafel eerst goed grondig te schuren. U moet dan waarschijnlijk de tafel meerdere keren schuren om de vlekken en beschadigingen er uit te krijgen!

Nieuwe eettafel

Is de eettafel teveel beschadigd en krijgt u de vlekken er niet meer uit? Dan kunt u bij ons ook een nieuwe eettafel kopen. Wij leveren al echte massieve eettafel vanaf €500,00 per stuk. Zo heeft u voor een laag bedrag al een nieuwe massieve eettafel.

Deze kunnen wij voor u afwerken met olie of lak. Zo heeft u het probleem niet meer dat de vlekken erin trekken. De tafel is dan goed beschermt en makkelijk schoon te maken met een sopje. Dit is veel fijner en makkelijker in onderhoud, zeker bij intensief gebruik met een groot gezin.

Wij leveren meer dan 20 modellen in veel verschillende maten. Deze zijn veelal uit voorraad leverbaar en wij kunnen deze dus snel bij u leveren. Benieuwd naar al deze modellen? Bekijk ze dan hier: Modellen eettafels.

Eettafel metalen kruispoten
eiken tafel herefordshire
Brighton eiken eettafel
Uitzoeken houten tafel