Home » Blog » Onbehandelde eiken tafel schoonmaken

Onbehandelde eiken tafel schoonmaken

Zwarte vlek in tafel

Wilt u een onbehandelde eiken tafel schoonmaken?

Lees dan deze blog of dit mogelijk is en wat u het beste kunt doen!

Op deze manier kunt u vlekken van water, wijn, olie of andere middelen uit uw tafel krijgen.

onbehandelde eiken tafel schoonmaken

Bij een onbehandelde eettafel is er geen olie, lak of was op de tafel aangebracht. Hierdoor is het hout niet verzadigd met een product. Door een olie of lak aan te brengen op de tafel, wordt hout afgesloten en blijft water of andere vloeistoffen op deze laag liggen. Er kan niets in de tafel trekken.

Bij een onbehandeld eiken tafel, trekken alle vlekken van water, wijn, en olie in de tafel. Zeker bij houtsoorten zoals teak en grenen.

Het is dan niet mogelijk om met een sopje de tafel schoon te maken om de kringen en vlekken te verwijderen. Het water van het sopje zal dan ook direct in de tafel trekken.

Wilt u uw onbehandelde eiken tafel schoonmaken?

Dan raden wij aan om de tafel op te schuren. Hierdoor haalt u het bovenste laagje van de tafel af en komt u weer op het kale hout.

Het is dan verstandig om de tafel te bewerken met een olie of lak. Hierdoor is de tafel verzadigd en kunnen er geen andere vloeistoffen zoals water in de tafel trekken. De tafel is daarna gemakkelijk schoon te maken!

Bij olie, lak of was zijn er verschillende onderhoudsmiddelen die horen bij deze afwerking. Hierdoor heeft u de optimale bescherming voor uw tafel en heeft u niet snel last van kringen of vlekken. Deze onderhoudsmiddelen kunt u vinden onze webshop. Al onze producten voor houten vloeren zijn ook te gebruiken voor houten meubelen.

Wilt u graag weten welke afwerking voor uw tafel het beste geschikt is; olie of lak, lees dan verder op Tafel in de olie of lak?

Is uw tafel te erg beschadigd of vol met vlekken, dan is het verstandig om de tafel goed grondig te schuren. U moet dan waarschijnlijk de tafel meerdere keren schuren om de vlekken en beschadigingen er goed uit te krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.