Home » Blog » Rustiek Eiken tafelblad

Rustiek Eiken tafelblad

Eettafel eiken Amberley

Je hebt al een mooi onderstel gevonden of hebt zelf nog een onderstel en wilt graag een los rustiek eiken tafelblad.

Deze kunnen wij ook leveren!Naast onze hele eettafels leveren wij dus ook rustieke eiken tafelbladen.

Onze rustieke bladen laten wij maken van Europees rustiek eiken hout. Dit hout komt uit het midden van Europa en door het landklimaat groeien de bomen daar heel goed. Dit zorgt dat het hout goed hard is en heel goed te gebruiken is voor een tafelblad.

De bladen zijn verkrijgbaar in 2 soorten rustiek eiken hout, Rustiek hout met open noesten en scheuren en rustiek hout waarbij alles dicht gemaakt is. Je ziet dan wel de structuur van het hout, maar alles is wel mooi dicht gemaakt. De bladen waarbij de noesten nog open zijn hebben een robuustere uitstraling en zijn echte leef tafelbladen.

Eiken eettafel rustiek blad
Rustieke eiken tafelblad (glad afgewerkt)
Eiken eettafel Europees eiken groeven
Rustiek eiken tafelblad (Robuust, groeven en open noesten)

De tafelbladen die robuust zijn en open noesten hebben, zijn ook nog extra verouderd. Het blad is geschraapt waardoor het oppervlak wat grover aanvoelt. Ook hebben deze bladen groeven in het blad. Hierdoor heeft het blad een nog authentiekere en stoere uitstraling. 

De bladen zijn allemaal onbehandeld bij ons op voorraad. Deze moeten nog wel worden afgewerkt met olie of lak, om deze goed te beschermen. Anders krijg je snel vlekken te zien. Bij deze afwerking kunt u ook de kleur van het tafelblad kiezen. Zo kan je kiezen voor een white wash kleur, een natuurlijke eiken kleur, of juist een hele grijze, donkere of warme kleur. 

De afwerking en kleuren voor deze bladen leveren wij ook  (direct te koop via onze webshop) en wij kunnen de bladen ook voor u in onze werkplaats al kant en klaar behandelen. Het rustieke eiken tafelblad is dan direct klaar voor gebruik.

De bladen zijn allemaal gemaakt van massief eiken hout, dus zijn nog meerdere keren te schuren. De bladen hebben daarnaast een dikkere rand van 6 cm. Dit maakt de bladen robuuster om te zien.

Maten rustiek eiken tafelblad

Onze tafelbladen leveren wij in de standaard maten: 

– 160 x 95 x 6 cm

– 180 x 95 x 6 cm

– 200 x 95 x 6 cm

– 220 x 100 x 6 cm

– 240 x 100 x 6 cm

– 260 x 100 x 6 cm

– 280 x 100 x 6 cm

– 300 x 100 x 6 cm

Deze maten zijn uit voorraad leverbaar. Onbehandeld kunt u deze direct bij ons meenemen en als wij deze voor je afwerken dan is de levertijd circa 3 weken.

Houten tafels voorraad

Prijzen rustiek tafelblad:

De prijzen staan hier niet op deze site, want hier hebben wij alleen onze hele tafels staan.

Als u ons belt (0344-640035) of even mailt (info@fairwood.nl) dan kunnen wij u direct de prijs van het blad aan u doorgeven en ook de eventuele extra kosten voor het behandelen en leveren.

De bladen zijn al leverbaar vanaf: € 345,00 inclusief btw (zonder afwerking). Dus voor een lag bedrag heeft u bij ons al een massieve rustiek eiken tafelblad.

Marlow eettafel
Eigen werkplaats houten tafel afwerken
Ronde eiken tafel