Home » Blog » Scheur in de eettafel repareren

Scheur in de eettafel repareren

Scheur in houten eettafel

Scheur in de eettafel repareren

Scheur in de eettafel repareren is erg gemakkelijk. Lees onderstaande beschrijving hoe u dit het beste kunt doen en wat voor vulmiddel u hiervoor kunt gebruiken.

Scheur eettafel repareren

Je hebt net een nieuwe massieve houten tafel gekocht en dan ontstaat er een scheur in de eettafel. Hoe komt dat en wat kan je eraan doen?

Een scheur in je massieve houten eettafel duidt erop dat het te droog in de ruimte is of is geweest. Hout is een natuurproduct en werkt hetzelfde als een spons. Als het te droog wordt in de ruimte dan wordt het hout ook droger en scheurt het. Dit kan in de poten zijn of in het blad.

Het is daarom belangrijk om de relatieve luchtvochtigheid in de ruimte rond 65% te houden. In ieder geval tussen 50 en 70% is normaal. Naast dat dit goed is voor het hout, is dit ook beter voor uw eigen gezondheid (ademhaling, huid etc) en uw huis.

De relatieve luchtvochtigheid is elke dag anders en is afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is dus belangrijk om regelmatig (minimaal 1 keer per dag) op de hygrometer te kijken wat het percentage is.

Hoe kan je vocht in de ruimte meten?

Dit kun je meten met een hygrometer. Dit is een speciale meter die aangeeft hoeveel procent vocht er in de ruimte aanwezig is. Vaak zitten deze hygrometers ook op een uitgebreide temperatuurmeter die u kunt kopen bij Action, Bol.com, bouwmarkt etc.

Als het te droog is, is het belangrijk dat u zorgt dat het vochtiger wordt. Dit kan door middel van een luchtbevochtiger. Dit is een apparaat die u vult met water en het apparaat zorgt dan dat er constant waterdamp en vocht in uw ruimte komt. Als het dan in orde is, dan slaat deze vanzelf af. Daarnaast zijn er nog andere manieren om te zorgen dat het vochtiger wordt, vroeger deden ze bakjes aan de verwarming hangen met water. Maar alles dat meer water in de ruimte brengt is goed, zoals dweilen, kokend water etc.

Scheur in tafel repareren.

Als er eenmaal een scheur in de tafel zit dan is deze ook te repareren. Er is vulmiddel op kleur beschikbaar waarmee je de scheur kunt vullen. Je kan dan het vulmiddel in de scheur doen, dit even 2 minuten laten drogen en met een nat doekje na doen. Eventueel nog een keer de scheur vullen als het vulmiddel is gezakt. Dit vulmiddel is goedkoop en zorgt snel dat u er niets meer van ziet. Het vulmiddel kunt in onze webshop kopen.

scheur eettafelscheur eettafel opvullenscheur eettafel maken

Vaak ziet u na het vullen helemaal niets meer van de scheur. Maar het is wel belangrijk om de scheur niet te groot te laten worden, want hoe groter de scheur wordt hoe moeilijker het wordt om deze te vullen.

Als u de scheur eenmaal gevuld is dan moet u nog zorgen dat de luchtvochtigheid op peil is en blijft. Anders heeft u kans dat de tafel opnieuw gaat scheuren!

Lees hier nog meer tips van Essent over luchtvochtigheid in uw huis: Ideale luchtvochtigheid

2 reacties op “Scheur in de eettafel repareren”

  1. Beste P. Te Vruchte,

   Wij hebben hiervoor speciaal vulmiddel waar u dit mee kunt vullen. Dit is verkrijgbaar in diverse kleuren en kost €5,50 voor een tube.
   Indien u wenst kunnen wij dit ook naar u opsturen. Als u een mail kunt sturen met uw gegevens naar info@fairwood.nl, dan kunnen wij alles voor u in orde maken.

   Met vriendelijke groet,
   Fairwood BV Tiel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.