Home » Blog » Tafel in de olie of lak?

Tafel in de olie of lak?

Tafel in de olie of lak?

Er zijn verschillende mogelijkheden om een tafel te behandelen. De behandeling zorgt ervoor dat de tafel makkelijk schoon te maken is en dat er geen vieze vlekken of kringen in de tafel komen. U kunt hierbij denken aan olie of lak. Maar wat kunt u nu het beste kiezen?

Lak afwerking

Lak is een afwerking dat in 3 lagen wordt aangebracht. Door de harde lak laag wordt vormt het een goede, harde beschermlaag op de tafel. De lak die wij op onze tafels aanbrengen is een matte lak. Hierdoor is deze haast niet zichtbaar op het hout en lijkt het of de tafel nog onbehandeld is.

Door de harde lak laag, blijft alles hierop liggen. Wordt er bijvoorbeeld rode wijn of drinken gemorst dan blijft dit op de lak laag liggen. U kunt dit dan heel makkelijk met een doekje van de tafel schoonmaken. Door de afsluitende laag van de lak, komen er ook geen kringen in het hout.

Deze afwerking is dus ideaal voor gezinnen met kinderen. Meer informatie over deze lak kunt u hier vinden: Lak afwerking voor tafel. Mocht u onze lak willen kopen dan kunt u deze vinden in onze webshop.

Houten tafel Trapeze poot lak

Olie afwerking

Olie wordt in het hout geboend en verzadigd het hout. Bij onze olie hoeft u dan maar 1 laag aan te brengen.

Bij olie heeft u de mogelijkheid om te kiezen uit wel meer dan 20 standaard kleuren. Zo kunt u de kleur kiezen die goed past bij uw houten vloer of bestaande meubelen. Bekijk hier alle mogelijke kleuren.

Olie kleuren tafel

Olie heeft het voordeel dat het makkelijk zelf bij te werken is. Mocht u een kras of een beschadiging hebben dan kunt u plaatselijk het deel bijwerken. Het nadeel van olie is dat het sneller zal slijten dan lak. U zal dan na circa 5 jaar het blad opnieuw moeten oliën. Deze afwerking is makkelijk zelf aan te brengen en u hoeft hierbij ook niet te schuren.

De olie die wij gebruiken is een 100% duurzame lijnzaadolie. Deze olie heeft geen oplosmiddelen. Dit is een voordeel voor u en de natuur. Daarnaast heeft deze olie het voordeel dat u maar 1 laag hoeft aan te brengen. Veel olie merken maken gebruik van oplosmiddelen, deze vervliegen tijdens het drogen, daarom moet bij deze merken vaak 2 lagen olie aanbrengen.

Mocht u meer informatie willen over olie afwerking dan kunt deze hier vinden: Olie afwering houten tafel. Wilt u deze olie kopen, dan kan dit via onze webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.