Home » Blog » Tafel wit onderstel houten blad

Tafel wit onderstel houten blad

kloostertafel witte poten

Een veel gevraagde vraag van onze klanten is, hoe een houten tafel goed kan combineren met een houten vloer. Een goede optie hiervoor is om het onderstel van de tafel wit te (laten) lakken. Wat zijn de mogelijkheden en kan dit bij elke tafel?

Grote eettafel in 320 cm lang

Hout op hout vinden veel klanten moeilijk om te combineren. Een goede optie is dan om te kiezen voor een ander kleur onderstel, bijvoorbeeld dekkend wit afgewerkt. Hierdoor is er een duidelijk onderscheid tussen de houten vloer en de houten tafel en breekt het. De tafel komt dan meer naar voren in de ruimte en valt goed op.

Het blad van de tafel blijft dan wel in een houtkleur. Het is dan ook niet erg als deze kleur afwijkt van de houten vloer, omdat dit niet rechtstreeks op de vloer komt.

Kloostertafel Lindisfarne witte poten

Tafel wit onderstel houten blad, kan dit bij elk model?

Een wit onderstel is mogelijk bij vrijwel elk model. Alleen als de poten van de tafel, ook bovenop het blad zichtbaar zijn, dan is het minder mooi. Dat zal ik niet snel kiezen. Maar bij poten die echt onder de tafel vallen is het wel een hele leuke optie.

Door het witte onderstel valt het houten blad ook heel mooi op en komt dat veel meer naar voren. Het blad kan dan bijvoorbeeld blank worden afgelakt, of wit of donker worden geolied. Ook het roken van het tafelblad is dan een hele mooie afwerking, die veel wordt gekozen.

kloostertafel witte poten

Als het blad dekkend wordt afgelakt dan blijft de houtstructuur nog wel iets zichtbaar. Bijvoorbeeld open noesten blijven wel zichtbaar. Als u dit liever niet wilt, dan is het beter om te kiezen voor Amerikaans eiken. Dit hout heeft minder noesten en oneffenheden en krijgt een strakke uiterlijk. Alleen dan is nog wel iets de nerftekening zichtbaar. In onze showroom hebben wij veel voorbeelden waar u het verschil kan zien, zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Bekijk hier modellen voor tafel wit onderstel houten blad.